Bokcirkeln

Nästa träff är den 9 maj. Boken som ska läsas är Samuel J Delaney's Babel 17. =)

Monday, August 07, 2006

Battlestar Galactica - Reimagined (tv-serie)


Tusan ocksa! Nu är säsong tva av Battlestar Galactica (BSG) slut och säsong tre börjar inte visas förrän i oktober... Superbra serie som blivit en riktig favorit! Hur ska man sta ut...? =)

För er som inte känner till det sa gjordes BSG som en remake pa en gammal tv-serie fran 60-talet. Första säsongen sändes (inte i Sverige än) 2004.

Historien är som följer: Mänskligheten lever utspridda i 12 kolonier. Enligt gamla religiösa skrifter utvandrade 13 människostammar fran planeten Kobol för mycket länge sedan. Den trettonde stammen - Jorden - är försvunnen och tros inte vara mer än en legend.
För länge sedan byggde människorna robotar - cylons - för att göra allt det tunga arbetet i gruvorna. För 40 ar sedan gjorde Cylonerna uppror och det blev krig. Cylonerna försvann och sags inte till mer och mänskligheten andades ut.
Förra aret kom de tillbaka för att utrota mänskligheten... Alla 12 kolonierna attackerades samtidigt, man togs helt pa sängen och innan man ens hann reagera hade cylonerna i princip utrotat hela mänskligheten. Nagra skepp som befann sig i transit mellan kolonierna kom dock undan förödelsen - däribland Battlestar Galactica - och de flyr nu för att rädda människorasen fran utrotning. Försöker hitta Jorden - som kanske finns...eller inte. Det kanske värsta av allt; cylonerna har evolverat. Nu ser de ut - och känns - precis som vi...
Betyg: 4,5 * av 5

No comments:

Bildspel...


Created with Admarket's flickrSLiDR.