Bokcirkeln

Nästa träff är den 9 maj. Boken som ska läsas är Samuel J Delaney's Babel 17. =)

Monday, May 26, 2008

Feast of Souls

Vilket pris är du villig att betala för magi? I blod? Med din själ? Friedman bygger upp en världsbild i sin nya trilogi där grunden för allt utövande av magi ligger i själakraft. Vill inte avslöja för mycket, mer än att detta utgör en solid grund för en berättelse som drar långtgående konsekvenser av detta faktum.

Feast of Souls är befolkad med flera mångfacetterade karaktärer som fångade mig nästan från första stund. Den unga kvinnan Kamalas väg till att bemästra magi på en dittintills otänkbar nivå, prins Andovans kamp för att leva ett värdigt liv trots sin sjukdom, "magister" Colivars försiktiga manipulationer för att styra världshändelserna åt "rätt" håll... Dessa tre är bara några av alla de härliga personligheter du får stifta bekantskap med.


Känner inte att jag kan berätta mer utan att förstöra din läsupplevelse, utan uppmanar istället till att genast slå dig ned med denna bok och flera timmar för ostörd läsning avsatta.

Betyg: 5 av 5

4 comments:

Anna said...

mmmm...underbar bok. nästan så man skulle vilja ha den oläst så man kan få läsa den igen för första gången. =)

Anna said...

jag igen...

nästa del - wings of wrath - kommer tydligen inte förrän i början av nästa år... *suck* =(

Susanna said...

Så bra....*längtar* Det är tur att man har er so mkan rekomendera guldkorn - The Hallowed Hunt har mig i ett järngrepp trots, efter ca halva boken, väldigt lite plot och ganska mycket värdsbyggande. Men vilken värld! Underbar!

Anna said...

hon är verkligen duktig på att måla upp en riktigt levande värld. där ligger man i lä! ;-)

fast nog har den en plot också i början! även om det blir en hel massa actionscener senare...

Bildspel...


Created with Admarket's flickrSLiDR.