Bokcirkeln

Nästa träff är den 9 maj. Boken som ska läsas är Samuel J Delaney's Babel 17. =)

Thursday, April 26, 2007

Widdershins


av Charles de Lint

Detta är en fristående fortsättning på "the Onion Girl". Man behöver inte ha läst den innan (det hade inte jag) men ibland refererar de tillbaka till sådant som hänt innan och då kan det ju vara roligt att hänga med i referensen.

Iallafall...

Detta är främst historien om Geordie och Jilly - bästa vänner sedan halva livet och som alla andra utom de kan se - som gjorda för varandra. Bägge två har vänner i den dolda världen av faerie och animal people som finns mitt ibland oss men som de flesta av oss väljer att inte se.

Förhållandet mellan animal people och de mer nyanlända faerie är som vanligt spänt och det når nya kriser när ett gäng bogans (ett slags faerie) dödar några cerva (klövdjuren bland animal people) och kidnappar Jilly och fiolspelaren Lizzie. Ganska snart upptäcks att bogan-gänget inte handlat på eget bevåg utan på uppdrag av en ur animal people med hämnd i sinnet... Plötsligt hotar den bräckliga freden urarta till krig som skulle spilla över i människornas värld. Jillys vänner är villiga att göra allt för att rädda henne, men kan de göra det utan att starta ett förödande krig? Och kan de över huvud taget rädda henne?

Charles de Lints fascinerande värld suger in en direkt från första sidan och bevisar återigen hur bra han är på att berätta en historia. Läs den!

Betyg: 4,5

No comments:

Bildspel...


Created with Admarket's flickrSLiDR.