Bokcirkeln

Nästa träff är den 9 maj. Boken som ska läsas är Samuel J Delaney's Babel 17. =)

Tuesday, April 03, 2007

Stranger than fiction (film)



Från 2006

Harold Crick är antagligen en av världens tråkigaste människor. Han jobbar på skatteverket som revisor där han reviderar folks deklarationer. Varje dag knyter han sin slips exakt likadant (på det mest tidseffektiva sättet), borstar han exakt lika många tag med tandborsten, tar exakt lika många steg till bussen som han aldrig missar...och han är ensam. Väldigt ensam.
En dag när han borstar tänderna (36 tag i höjdled, 36 i sidled) börjar Harold höra en röst som kommenterar allt han gör och han inser snart att själv han är huvudpersonen i något slags historia. Men kan han själv styra över handlingen - eller styr den honom? Är det en komedi eller en tragedi? Och hur kan det egentligen vara möjligt? Han beslutar sig för att söka upp en litteraturprofessor för att få hjälp... (fullkomligt lysande logiskt!)

Detta är en fullkomligt lysande film! Både rolig och allvarlig samtidigt som den diskuterar stora etiska frågor. Skådespelarna är fantastiska : Dustin Hoffman, Emma Thompson, Will Ferrell, Maggie Gyllenhaal, Queen Latifah...
Se den om du gillar annorlunda filmer med djup där du inte har en aning om vart handlingen kommer att ta dig! Du kommer att tänka på den långt efteråt!

Betyg: 4,5

2 comments:

Susanna said...

Nice!

Jag har fått tag på både Daredevil och Reign of Fire, så jag ser fram mot en helkväll med kassa filmer. Detta kanske är något att höja kvalitén på mitt filmtittande efteråt?

På tal om dåliga filmer...kunde jag låna Advents Children?

Anna said...

just det ja - jag måste ta hem den först i så fall, men det är väl inga problem. =)

Bildspel...


Created with Admarket's flickrSLiDR.