Bokcirkeln

Nästa träff är den 9 maj. Boken som ska läsas är Samuel J Delaney's Babel 17. =)

Monday, April 28, 2008

The Anubis Gates


Av Tim Powers

Brendan Doyle - en halvdan litteraturforskare och författare och en man av naturvetenskapen - har aldrig trott på något övernaturligt. Men så blir han erbjuden ett jobb han inte kan tacka nej till och när han rest i tiden, blivit torterad av en uråldrig trollkarl, jagad av en mer eller mindre galen clown, bytt kropp...ja då är han ju inte sämre än att han kan ändra sig...

Detta är en mycket bra, mycket annorlunda historia som, huvudsakligen, utspelar sig i london i början av 1800-talet. en del av bokens historia är historiska fakta för oss, verkliga personer och händelser i kända sammanhang. en annan del av historien är kända personer och fakta vridna som de kanske kunde ha skett - om man tror på att magi och övernaturligheter verkar bakom kulisserna. och det gör vi ju...eller...? ;-)


kopplingen till egypten och egyptisk mytologi är inte så framträdande i historien som man kan tro att döma av bokens titel, men den tas upp här och var. är du intresserad av egypten och funderar på att läsa boken bara på grund av det kommer du nog att bli besviken, men bra är den! det är också den mest skruvade tidsresehistoria jag någonsin läst...

Betyg: 4,5

3 comments:

Susanna said...

Yep, där var lite lösa trådar, men i stort sett var det en väldigt bra bok. Fast jag hade lite svårt att hålla koll på vem som var i vilken kropp ett tag, och begrep aldrig vad Anubis hade med saken att göra.

'... bytt kropp...ja då är han ju inte sämre än att han kan ändra sig... '

EELOL!

Snygg Anubis bild, btw!

Susanna said...

Förlsag på Polls:

Bästa kvinnliga Fantasy Karaktär:

Thessaly (Niel Gaiman)
Mormor Vädervax (Terry Pratchett)
Fern Chapel (Jan Siegel)
Vita Häxan (C.S. Lewis)
Luthien (J.R.R. Tolkien)
Danearys 'Stormborn' Targaryen (George R.R. Martin)

Bästa manliga Fantasy karaktär:

Frodo Baggins (J.R.R. Tolkien)
Constantine (olika)
Elric of Melnibone (Michael Moorcock)
Bibliotikarien (Terry Pratchett)
Harry Dresden (Jim Butcher)
Jamie Lannister (George R.R. Martin

Anna said...

tog männen först eftersom jag hade någon idé som jag inte riktigt kunde komma på om kvinnorna...;-)

den här nya boken är också bra! najs! två i rad! eller tre är det väl - fast dessa bägge är mer lättlästa än diamantsvärdet. =)

Bildspel...


Created with Admarket's flickrSLiDR.