Bokcirkeln

Nästa träff är den 9 maj. Boken som ska läsas är Samuel J Delaney's Babel 17. =)

Thursday, February 28, 2008

Supernatural (tv-serie)

På SVT24 tisdagar 22.30 och senare samma kväll i SVT2 går sedan i november andra säsongen av Supernatural, en serie som jag personligen föll handlöst förr när första säsongen gick under våren 2007.

Den amerikanska thrillerserien cirklar huvudsakligen kring bröderna Sam (Jared Padalecki) och Dean (Jensen Ackles) och deras kamp mot övernaturliga krafter. Brödernas uppväxt kretsade en gång kring mörka krafter, men det var då, nu är det ett normalt, tryggt liv som jurist som lockar Sam. Allt detta är gott och väl till den dag brodern Dean oväntat dyker upp med dåliga nyheter - deras far är försvunnen! För att hitta honom måste bröderna ge sig ut på en jakt efter den demon som deras far ägnat de senaste 22 åren till att spåra upp. Sam tvingas återvända till ett liv han trott sig ha lämnat för alltid.

Ett mystiskt telefonsamtal från fadern leder bröderna till en liten stad i Kalifornien där en rad oförklarliga dödsfall har ägt rum, och det dröjer inte länge innan de står öga mot öga med den lokala legenden - Damen i vitt. Där efter fortsätter "The two brothers, bound by tragedy and blood to their mission, to travel across the country encountering terrifying and dangerous forces most believe to be nothing but superstition and folklore, such as the Indian beast known as the Wendigo, Phantom Travelers who cause plane crashes, Bloody Mary, and many many more."

Avsnitten är ojämna, men de som är bra är ofta RIKTIGT bra!

4 comments:

Anna said...

har sett något avsnitt mitt i någonstans och inte riktigt fastnat, men det verkar som jag får ge den en ny chans, helt klart!

That Handsome Devil said...

Om jag ger Torchwood en ny chans (efter påtryckningar från Karin & Nene) så bör du absolut ge Supernatural det! Men jag tror det hjälper att se första avsnittet, piloten, som ger en bra introduktion.

Anna said...

ok, ska se om jag hittar det någonstans då. =)

ps. påtryckningar är en bra sak och en utmärkt form av kommunikation... ;-)

Rebecka said...

Har också tittat på några avsnitt, men inte alls fastnat.

Bildspel...


Created with Admarket's flickrSLiDR.