Bokcirkeln

Nästa träff är den 9 maj. Boken som ska läsas är Samuel J Delaney's Babel 17. =)

Friday, February 09, 2007

The Dragon Charmer


av Jan Siegel

Den fristående andra delen efter Prospero's Children är en mörkare (och ännu bättre) historia än den första. Den innehåller mer av allt; mer ondska, mer magi, mer mytologi och legender och framför allt - mer märkliga varelser...

Fern och Will har blivit 12 år äldre och har påverkats starkt av sina tidigare upplevelser, var och en på sitt sätt. När boken börjar ska Fern till att gifta sig och återvänder till huset i Yorkshire där allt hände. Naturligtvis dröjer det inte länge förrän 'Trouble' anfaller i natten och Fern och hennes vänner kastas ofrivilligt in i nya äventyr.

På samma sätt som i Prospero's Children flätar Jan Siegel in element från ett flertal myter och mytologier i historien på ett annorlunda och fräscht sätt. Det är en väldigt spännande historia som är svår att lägga ifrån sig innan den är absolut slut. Den enda besvikelsen var att slutet kändes lite abrupt efter den långa, långa uppbyggnaden. Det var ett bra slut, men det kändes lite kortfattat.

Men ändå - läs den också!

Betyg: 4,7

2 comments:

Susanna said...

Dragon Charmer är så himla bra - speciellt titelkaraktären. Prosperous kan kännas lite new age flummig, men detta är riktig fantasy!

Anna said...

den är rätt mörk också! mörk magi, skrämmande varelser i natten, ondska och hämnd... we like! ^^

Bildspel...


Created with Admarket's flickrSLiDR.