Bokcirkeln

Nästa träff är den 9 maj. Boken som ska läsas är Samuel J Delaney's Babel 17. =)

Tuesday, January 02, 2007

Dragonheart (film)


eftersom jag inte läst ut en bok på hela julen och det började klia i recensentfingrarna tar jag helt enkelt och recenserar en film istället, nämligen en jag såg härom dagen - 'dragonheart' från 1996.

filmen handlar om den ädle riddaren bowen (spelad av dennis quaid) som tjänar en grym kung, men som genom sitt mentorskap för kungens son hoppas på en ljusare framtid för riket. kungen dör i ett försök att slå ner ett uppror bland bönderna och sonen blir dödligt sårad. för att rädda sonens liv tar drottningen (som är kelt) med honom till en ädel (!) drake (sean connery) som ger honom en del av sitt hjärta för att rädda prinsens liv. bowen märker att prinsen är precis lika ond som sin far och skyller detta på draken och startar nu en vendetta för att utrota alla drakar...

detta är en film som rekommenderades av en an mina äldsta vänner och återigen bekräftas det att vi har diametralt olika filmsmak... ;-)

även om där fanns ljuspunkter tyckte jag inte alls om den här filmen. dennis quaid är en mycket bra skådespelare men som riddare är han ungefär lika övertygande som paris hilton skulle vara som fn-ambassadör. han går runt hela filmen och förvränger rösten så han låter som att han rökt cigarrer och druckit whiskey morgon, middag och kväll i ett par veckor. annars är han precis som vanligt - en helylleamerikansk skådis i en film som ska föreställa engelsk. karaktärerna är platta, storyn tunn och draken är lite småfånig - även om han är rolig ibland. ingenting i den här filmen är trovärdigt och jag kan inte med gott samvete rekommendera den till någon som inte är obscent förtjust i drakar - har du inte sett den - gör inte det!
betyg: 2

1 comment:

Susanna said...

Den här filmen är urfånig. inte ens Sean Connoro kan rädda den. Se den inte! Och detta säger JAG om en fantasy film, men det är, alas, sant. :o(

Bildspel...


Created with Admarket's flickrSLiDR.