Bokcirkeln

Nästa träff är den 9 maj. Boken som ska läsas är Samuel J Delaney's Babel 17. =)

Friday, April 30, 2010

Shades of Grey


av Jasper Fforde

Edward Russet är en ung man som bor med sin far i ett postapokalyptiskt England där saker och ting har ändrats lite sedan våra dagar. Ingen vet egentligen vad som hände, men spår av en katastrof finns överallt i landskapet. Det är farligt att gå för långt utanför städerna - blir man inte slagen av blixten eller uppäten av svanar, yateveo-träd eller vildar så kan man försvinna spårlöst ändå. Människan (Homo Colorabilis) kan nämligen inte längre se i mörker. Inte så bra i ljuset heller för den delen, det som styr ens plats i samhället är således hur mycket färg du kan se och vilka färger. Eddie Russett är Röd och således lite halvhögt i hierarkin.
Efter att ha gjort ett bus för mycket mot den lokale prefektens son blir han skickad ut på landet i en liten stad där han ska utföra en stolsräkning för att lära sig lite om ödmjukhet. Ute på vishan lär han sig dock mycket mer än så - att bakom den polerade fasaden ser verkligheten helt annorlunda ut än han alltid fått lära sig. Men vart har alla skedar tagit vägen? Vem är den mystiske mannen som stryker runt naken i deras hus? Hur ser en yateveo ut från insidan? Och vart tar man verkligen vägen när man skickas på Reboot? Svaret på dessa och oändligt många fler frågor får du om du läser boken!

Shades of Grey är en mycket annorlunda och nyskapande bok som inte liknar något jag läst förut. Det är intressant, spännande och oförutsägbart till sista sidan. Jag väntar otåligt till del två kommer ut. Läs!

Betyg: 4,5 av 5

2 comments:

Rosengeranium said...

Låter intressant! Ska nog tubba mitt bibliotek att ta in den. :)

Anonymous said...

Vilken rolig blogg! Åker in på "Att följa" listan!

Bildspel...


Created with Admarket's flickrSLiDR.